Transportul de marfă în sistem grupaj este util tuturor celor care pe o rută au de trimis sau de adus o cantitate de marfă mai mică sau atunci când o cantitate mare de marfă trebuie să plece din acelaşi depozit către locaţii diferite. Datorită serviciului de grupaj costurile de logistică şi costurile cu transportul de marfă se optimizează.

Grupaje de marfa: un serviciu de transport la indemana ta

De fiecare dată când ai de trimis produse sau de adus marfă în cantităţi mai mici decât volumul unei maşini de 3.5 tone, 7 tone sau 20 de tone ai nevoie de servicii de grupaje de marfa. Practic, produsele companiei sunt transportate alături de alte mărfuri, de cele mai multe ori din aceeaşi categorie, optimizând astfel costurile de transport.

Grupajele de marfă sunt serviciile de transport datorită cărora la Tranzia, reuşim să servim pe rute precum Polonia, Rusia, Italia şi Germania clienţii noştri aflaţi fie la început de drum, start -up-uri, sau pe cei care au început să îşi extindă activitatea prin diversificarea portofoliului şi pe cei care au reuşit să vândă în decurs de un an o cantitate mai mare decât cea estimată dintr-o referinţă de produs.

Ce noţiuni este bine să cunoşti atunci când foloseşti grupaje?

În primul rând, standardele de ambalare a mărfii. Europaletul este cel mai folosit de firmele de transport din România.
Un palet de marfă euro permite manipularea pe toate cele 4 laturi ale sale – 2 laturi deschise, 2 laturi cu borduri. Dimensiunile unui europalet sunt 120×80 cm. La Tranzia, ambalarea mărfii poate fi efectuată în orice variantă de palet, optimizând costurile în funcţie de volumul mărfii tale şi tipul de maşină care asigură un cost optim pentru tine.
A doua noţiune este cea a dimensiunii unui camion, în funcţie de câţi europaleţi are marfa ta, firma de transport îţi va calcula cât spaţiu ocupă marfa ta. Există şi situaţii când marfa ta poate ocupa doar un europalet, dar greutatea să fie la limita maxim admisă pentru camionul cu care vrei să o transporţi. În acel caz, vei avea un serviciu FTL – camion complet pentru transportul mărfii tale.

grupaje marfa

Cum calculezi preţul la grupaje de marfă?

Aşa cum am descris în articolul de aici,
pentru o cotaţie de preţ la grupaje de marfa transportatorul va ţine cont de: volumul şi greutatea mărfii, precum şi de distanţă şi dificultatea traseului, alături de durata de tranzit. În funcţie de perioada din an, este posibil ca şi balanţa dintre exporturi şi importuri să aibă un cuvânt de spus. De exemplu, pentru grupajele de marfă pentru nordul Poloniei, în prima săptămână din lună poţi obţine un preţ foarte bun pentru mărfurile tale.

Transport rutier în regim grupaj la preţuri optime

De la colete de mici dimenisiuni la mărfuri grupate pe paleţi, la Tranzia găseşti soluţia optimă pentru transportul de mărfă în regim grupaj. Principalul avantaj este acela că alături de noi, grupajele de marfă se fac direct pe camion, costurile cu transportul optimizându-se prin eliminarea cheltuielilor necesare manipulării şi depozitării. Un alt avantaj este acela că atât către vestul Europei cât şi pentru Polonia, Turcia sau Republica Moldova organizăm grupaje de marfă săptămână de săptămână. În acest fel, asigurăm clienţilor noştri care au volume mai mici de marfă, atât continuitate, cât şi preţuri foarte bune. Şi transportul intern de marfă îl putem organiza cu grupaje de marfă, pe camioane de 20 de tone, sau sprintere de 1, 5 tone sau camioane de 3, 5 – 7 tone. Indiferent de volumul mărfii tale, la Tranzia avem grupajul de marfă potrivit pentru afacerea ta. Contactează-ne.