Tranzia este o firma de transport marfa si există pe piaţă din anul 2014. Codul caen a fost initial doar 4941 -transport rutier de mărfuri. Sunt 6 ani de când ducem producţia din România câtre vestul şi nordul Europei şi ne întoarcem cu importuri.

În ultimul timp, am observat că din ce în ce mai multe case de expediţii şi-au găsit loc pe piaţă. Şi, odată cu acest fenomen am întâlnit multe situaţii la clienţii noştri, experienţe favorabile, care ne-au determinat să devenim mai buni şi experienţe mai puţin favorabile, care ne-au determinat să continuăm pe drupul corectitudinii şi responsabilităţii pe care l-am ales. Dar, să le luăm pe rând.

Licenţa de transport emisă de către ARR

Sa ne bucuram de avantajele tehnologiei, si de faptul ca la o simpla cautare in google dupa cuvintele “transport marfă” avem peste 700.000 de rezultate în câteva secunde. Trebuie să avem în vedere că la doar un număr de telefon şi o adresă de site şi de e-mail, oricine poate să facă servicii de transport marfă. De aceea, este bine să solicităm firmei de transport sau casei de expediţii licenţa de transport emisă de către Autoritatea Rutieră Română. Această licenta obliga o firma de transport marfa, pe de o parte sa fie activa din punct de vedere juridic, pe de alta sa fie si stabila din punct de vedere financiar. Pentru obtinerea licentei de transport marfa sau pentru servicii de intermediere transport,  în cazul caselor de expediţii este nevoie de o polita de asigurare sau scrisoare de garantie bancara.

Asigurarea CMR de marfă

Convenţia CMR este facultativă, din punct de vedere legislativ. Această asigurare este încheiată de o firmă de transport, atât cea care desfăşoară serviciile cu camioanele proprii sau prin intermediari. Şi are rol de a proteja atât clientul cât şi transportatorul. Riscurile acoperite de asigurarea CMR acoperă pierderea totală, parţială sau deteriorea produselor sau chiar şi depăşirea termenului de livrare, când acesta este din vina transportatorului. Deşi, serviciile de transport marfă se desfăşoară fără incidente, este bine să îţi protejezi investiţia făcută în marfa ta, prin solicitarea acestui tip de asigurare. Cei mai mulţi transportatori au această poliţă, desigur, mai ales cei a căror cost de transport poate fi un mic mai mare.

Nota de comandă de transport

Pentru fiecare transport de marfă pe care îl aveţi de făcut este bine să aveţi în vedere că informaţiile despre încărcare şi descărcare, alături de dimensiunea, volumul, greutatea mărfii trebuie să fie clare. De asemenea, modalităţile de plată şi termenul de plată. De aceea, firma de transport trebuie să vă pună la dispoziţie cel puţin un model de notă de comandă, unde sunt trecute toate aspectele negociate cu consultantul de transport.

La Tranzia, prestăm servicii de transport rutier de marfă, cu camioanele proprii şi servicii conexe transportului de marfă. Am învăţat din ambele activităţi că a consilia clienţii, înseamnă să ascultăm şi apoi să le oferim cea mai bună soluţie de transport. Am dezvoltat un proces de lucru, atât pentru cursele regulate cât şi pentru cele punctuale. De aceea, de fiecare dată când alegi să lucrezi cu noi, oferim preţuri corecte, asigurare marfă – inclusiv cea în caz de furt şi informare permanentă privind stadiul transportului.